This is an example of a HTML caption with a link.

Zwembad

Circa 100 m2 zwemplezier voor alle gasten van onze vakantiehuizen!

Vanaf Pasen 2019 tot en met de herfstvakantie (27/10)  is ons gemeenschappelijke zwembad dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur. Bij het zwembad staat een badhuisje met toilet en douche. Het zwembad is niet verwarmd en is 1.50 meter diep en duiken is daarom niet toegestaan. Er hoeft GEEN BADMUTS gedragen te worden en tevens een ondiep gedeelte waar ook de kleinere kinderen kunnen staan en spelen. Badlakens dienen zelf meegebracht te worden echter mocht u deze vergeten zijn kunnen ze evt. ter plekke gehuurd worden voor € 10,00 per persoon per verblijf. 

Vanaf het zwembadterras met heerlijke ligbedden heeft u een fantastisch uitzicht op Castiglione di Sicilia en het Nebrodi-gebergte. Meerdere schaduwplekken bieden voldoende beschutting tegen de zon. Voor de kinderen zijn er bij het zwembad verschillende zwem- en speelattributen, zoals ballen, emmertjes en zwembandjes.
Vlakbij het zwembad staan een grote trampoline en een tafeltennistafel.
Aan de andere kant van het terrein is een voetbalveldje met twee doeltjes.

 

Etna Golf

Il Picciolo Golf Club is één van de vier golfbanen op het eiland en ligt 6 kilometer van het landgoed in het dorpje Rovitello. De baan ligt op 650 meter boven de zeespiegel en is omgeven door hazelnootbomen, wijnstokken en lava. De 18 holes (par 72) zijn zeer goed onderhouden en vanaf elke hole heeft u prachtige vergezichten op de Etna. Il Picciolo Golf Club heeft naast een sfeervol clubhuis, een pro-shop (alle benodigde spullen zijn hier te huur), driving range en een putting- en pitching green. Een prachtige ervaring om op deze baan te spelen.

Naar de top van de Etna

Uw bezoek aan Sicilië is pas compleet als u de Etna beklommen heeft! De echte fanatiekeling doet dit te voet of met een mountainbike, maar met de auto de Etna op naar Piano Provenzana is ook een mogelijkheid. Of kies voor de Jeeptour met een 4-wiel aangedreven jeep met chauffeur/gids. Onze gastvrouw regelt graag uw boeking. Op het afgesproken tijdstip staat Alfio met de jeep voor u klaar op het landgoed. Het enige wat u hoeft te doen is in te stappen en te genieten!

Duiken en overige watersport

Aan de kust bij Isola Bella en Mazzuro (Taormina) bevindt zich een goede duikschool. Hier kunt u duiken en snorkelen, maar ook diverse watersportartikelen zoals snorkels en zwemvliezen huren. Of maak eens bootexcursie in de baai van Taormina. Ook zeevissen is mogelijk. Capitano Antonio vertrekt vanuit Giardini Naxos.

Wie van zeezeilen houdt, kan terecht bij Sicilian Sail. U kunt met 2 tot 10 personen een dagtocht maken vanuit Catania richting de Riviera di Cyclopi (Acitrezza).

Strand

Een dagje aan het strand is natuurlijk ook heerlijk. Wij raden Marina di Cottone aan, een langgerekt kiezelstrand dat vooral populair is bij de Sicilianen. Giardini Naxos en Reganati zijn zandstranden met in het hoogseizoen veel toeristen. Isola Bella is een prachtig gelegen kiezelstrand aan de voet van het drukke badplaatsje Taormina. Ook Letojanni is een aanrader. Het is iets er rustiger, met leuke strandtentjes waar je heerlijk kunt lunchen en vanaf de bergen kunt u prachtig paragliden langs de kust.

 

FacebookTwitterLinkedInE-mail