This is an example of a HTML caption with a link.

Taormina

Taormina, op circa 35 kilometer van ons landgoed, wordt ook wel de Parel van de Ionische kust genoemd. Een bezoek aan de stad waar de grootste wereldleiders van de G7 eind mei 2017 hun volgende bijeenkomst houden, is een must!! Het is tevens één van de bekendste toeristenoorden van Sicilië. Er heerst altijd een gezellige drukte in het hooggelegen kuststadje. Vanwege het heerlijke microklimaat komt de temperatuur hier eigenlijk nooit onder de 16 graden. De moeite van het bezoeken waard zijn het Griekse Theater. Om te winkelen is Taormina een paradijs met de gezellige winkelstraat Via Umberto waar de winkels met prachtige, luxe, designer merken gevestigd zijn. Natuurlijk is het mooie strand van Isola Bella en Mazzaro voor de ontspanning aan zee, een aanrader. Bekijk het volgende filmpje voor een eerste indruk van Taormina.
 

Aangekomen in Taormina kunt u ook nog 5 kilometer verder doorrijden naar het op een rots gebouwde dorpje Castelmola. Een prachtig klein dorp met de ruïne van een middeleeuws kasteel en het mooiste uitzicht ter wereld op het vasteland van Italië. Vooral tegen zonsondergang!

Ten noorden van Taormina en Letojanni liggen nog een aantal mooie bergdorpen, vanwaar u ook prachtige vergezichten op Calabrië hebt. Ook de historische dorpskernen en hun bewoners zijn de moeite van het bezoeken waard.
Het dorp Forza d’Agro is prachtig gelegen boven Sant’Alessio. Tegen een rots gebouwd met een oude burcht als trekpleister. Sávoca ligt wat meer landinwaarts en is bekend vanwege de opnames van de Godfather film in Bar Vitello. Dit dorpje is helemaal in oude staat teruggebracht en is het domein geworden van vele kunstenaars en levensgenieters.

FacebookTwitterLinkedInE-mail