This is an example of a HTML caption with a link.

Het Klimaat

De maanden juli en augustus zijn op Sicilië de warmste maanden van het jaar. Op het landgoed is het door de ligging op een hoogte van 500 meter op de flanken van de Etna altijd aangenaam vertoeven. De temperatuur stijgt er vrijwel nooit boven 30-35 graden. Het kwik kan aan de kust en in de steden echter regelmatig oplopen tot temperaturen boven de 40 graden. In die maanden dient u dan ook uw tempo en daginvulling (rust tussen 1 en 5 uur ’s middags) hierop aan te passen.

In april, mei, juni, september en oktober variëren de temperaturen van 20-30 graden.
Voor veel toeristen, die actief bezig willen zijn met cultuur, sport of andere activiteiten de meest geliefde periode om het eiland te bezoeken. Vanaf Pasen, wanneer vele Sicilianen traditiegetrouw hun eerste duik van het jaar nemen, tot aan eind oktober is het zeewater zeer aangenaam van temperatuur.

 

De winters op Sicilië zijn koel en het regent dan regelmatig.
Op de hogere delen van de Etna ligt in de winter sneeuw, er kan dan zelfs worden geskied. Hoewel de liftaccommodaties bescheiden zijn, is skiën op de vulkaan in de ochtenduren een unieke ervaring, vooral als u dit combineert met een middagje zonnebaden in Taormina.

Klik hier voor het weer in Castiglione di Sicilia op dit moment.

FacebookTwitterLinkedInE-mail